Απογευματινά χειρουργεία: Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στο Παπαγεωργίου

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο θα γίνει την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Την Τρίτη 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το χειρουργείο θα γίνει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.  

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: ««Είμαι πολύ περήφανος, καθώς θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε θα μπορεί πλέον να χειρουργηθεί».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό. Πρόσθεσε ότι η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωϊνά και απογευματινά χειρουργεία σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει δημόσια και έτσι ο ασθενής θα μπορεί να βλέπει πως γίνονται τα χειρουργεία με διαφάνεια.

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις για τον χώρο της υγείας και τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.  

Απογευματινά χειρουργεία: Οι έξι κατηγορίες και το κόστος

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι επεμβάσεις θα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες όπως πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά. Το κόστος των χειρουργείων θα είναι από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με το βάρος της χειρουργικής επέμβασης. Η αμοιβή στη συνέχεια θα μοιράζεται σε χειρουργό 1 και 2, αναισθησιολόγο, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει. Παράλληλα επισημαίνεται πως όσα περιστατικά είναι στη λίστα παραπάνω από 4 μήνες θα χειρουργούνται χωρίς επιβάρυνση στα απογευματινά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM