Πρόστιμα και λουκέτα σε μπαρ - Έκλεισαν επιχειρήσεις σε Ρέθυμνο και Πάτρα λόγω συνωστισμού

Πρόστιμα και λουκέτα σε μπαρ - Έκλεισαν επιχειρήσεις σε Ρέθυμνο και Πάτρα λόγω συνωστισμού Facebook Twitter
0

Τρία ακόμη μπαρ έκλεισαν χθες μετά από έλεγχο καθώς βρέθηκαν να μην τηρούν τους κανόνες για την μετάδοση του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά πρόκειται για επιχειρήσεις σε Πάτρα και Ρέθυμνο Κρήτης.

Και στις δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά και λουκέτα 30 ημερών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΔ, επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε την Παρασκευή 12.06.2020 διεξήγαγαν ελέγχους κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες σε νυχτερινά κέντρα της Πάτρας και του Ρεθύμνου Κρήτης με αντικείμενο την ορθή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του SARS COV-2.

Κατά τον έλεγχο κατεγράφησαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 32.000€ καθώς και η κύρωση της αναστολής λειτουργίας για τριάντα ημέρες για τη μη τήρηση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια καταστήματος.


ΠΑΤΡΑ: Ο έλεγχος διενεργήθηκε από τις 23:00 έως τις 04:00 τα ξημερώματα σε πέντε συνολικά Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (μπαρ) του Δήμου Πατρέων. Σε δύο νυχτερινά κέντρα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 12.000€ και 10.000€ αντίστοιχα, για υπέρβαση του αριθμού των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στο χώρο βάσει της επιφανείας τους, καθώς και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας τους για τριάντα ημέρες.


ΡΕΘΥΜΝΟ: Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τις 23:00 έως τις 04:00 τα ξημερώματα σε έξι συνολικά Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (μπαρ) του Δήμου Ρεθύμνου Κρήτης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000€ σε ένα  νυχτερινό κέντρο για υπέρβαση του αριθμού των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στο χώρο βάσει της επιφανείας του, καθώς και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας του για τριάντα ημέρες.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμούς και τη στήριξη των εργαζομένων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM