Πρόστιμα 15.000€ σε τρία βενζινάδικα- Για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα 15.000€ σε τρία βενζινάδικα- Για αθέμιτη κερδοφορία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε τρία βενζινάδικα, καθώς σε ελέγχους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας. 

Πρόκειται για δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Καλαμάτα και ένα στο Αιγάλεω. Τα δύο από τα βενζινάδικα πουλούσαν πετρέλαιο κίνησης και το τρίτο αμόλυβδη βενζίνη σε τιμές πάνω από την υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Στο μεταξύ, σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε «παράθυρο» για παράταση του fuel pass αν παραμείνουν υψηλές οι τιμές των καυσίμων. Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παράτασης, στον Real FM, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Νομίζω ότι θα είμαστε από πάνω μήνα- μήνα και θα βλέπουμε την εξέλιξη. Πιστεύω πως τελικά ναι».

Στις ίδιες δηλώσεις υπενθύμισε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης του φόρου στα καύσιμα. «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει ενίσχυση με εισοδηματικά κριτήρια σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε ένα γενικό μέτρο που θα οδηγούσε σε μεγάλη δημοσιονομική επιβάρυνση, άγνωστες συνέπειες στα επιτόκια και θα ευνοούσε τελικά όσους κάνουν μεγαλύτερη κατανάλωση», συμπλήρωσε.  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την τραγωδία στα Τέμπη

Ελλάδα / Explainer: Γιατί ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την τραγωδία στα Τέμπη

Η τραγωδία του 2003 στα Τέμπη πέρα από το πλέον τρομακτικό δυστύχημα σε ελληνικό έδαφος, παραμένει ένα συλλογικό τραύμα και μία εξαιρετικά μελανή σελίδα για τον Τύπο της χώρας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ