Προσφυγική κρίση: Δεν έστειλαν ποτέ γιατρούς και μονάδα στη Μυτιλήνη, μόνο ένα ασθενοφόρο που δεν τέθηκε σε λειτουργία

Προσφυγική κρίση: Δεν έστειλαν ποτέ γιατρούς και μονάδα στη Μυτιλήνη, μόνο ένα ασθενοφόρο που δεν τέθηκε σε λειτουργία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
1

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης προσφύγων και μεταναστών, κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μάλιστα, θεωρεί επιβεβλημένη την αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών στη Μυτιλήνη, όπου καταφεύγει βασικός όγκος των προσφύγων και μεταναστών, καθώς «τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας».

«Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν παραστεί ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπολογίζει ότι στο νησί βρίσκονται περί τους 15.000 μετανάστες και καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις για αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών «δεν έγινε τίποτε, παρά μόνο εστάλη στο νησί όχημα τύπου ασθενοφόρου, το οποίο εκτός του ότι δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία».

Επίσης, ο ΠΙΣ καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα «έστω την ύστατη στιγμή, για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων», όπως σημειώνει.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
οπως λενε ολοι οι εκπροσωποι του συριζα, υπηρξαν πραγματι καποιες αρρυθμιες στη λειτουργια του κρατους, διοτι γινοταν πολυ σκληρη διαπραγματευση και ηταν ολοι απασχολημενοι στην παλεστρα!Αλλωστε οι προσφυγες λιαζοντουσαν! μεγαλυτερη αναγκη υπηρχε σε αντηλιακα παρα σε γιατρους...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ