Προσφυγή στο ΣτΕ για το θρήσκευμα στα απολυτήρια από την Ένωση Αθέων

Προσφυγή στο ΣτΕ για το θρήσκευμα στα απολυτήρια από την Ένωση Αθέων Facebook Twitter
0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σήμερα η Ένωση Αθέων ζητώντας να μην αναφέρεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αίτηση ακύρωσης της η Ένωση Αθέων κάνει λόγο για παράνομη πρακτική και για «έλεγχο των θρησκευτικών φρονημάτων των μαθητών»

Συγκεκριμένα, η  Ένωση Αθέων, γονείς και μαθητές, κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ακύρωσης:

– Της απόφασης υπ' αρ. 92091/Δ2 του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο "Καθορισμός του τύπου των τίτλων του Γυμνασίου", η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β΄, αριθμός φύλλου 2087, την 7.6.2018.

– Της απόφασης υπ' αρ. 92094/Δ2 του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο "Καθορισμός του τύπου των τίτλων του Γενικού Λυκείου", η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β΄, αριθμός φύλλου 2089, την 7.6.2018.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αθέων, οι προσφυγές έρχονται σε συνέχεια των καταγγελιών για παράνομη καταγραφή του θρησκεύματος στην παιδεία, τις οποίες η Έν.Α., ήδη από το 2017 αλλά και συμπληρωματικά εφέτος, έχει υποβάλλει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον Συνήγορο του Πολίτη.

«Οι παράνομες πρακτικές καταγραφής του θρησκεύματος, που ακολουθούνται ακόμη στην παιδεία, εξασφαλίζουν την προϋπόθεση για ακόμη μια παράνομη πράξη: τον έλεγχο «θρησκευτικών φρονημάτων» των μαθητών σύμφωνα με την "κατά παραγγελία" θεολόγων καθηγητών, εγκύκλιο 12773/Δ2/23-01-2015 του Υπουργείου Παιδείας.

Την εγκύκλιο που τέθηκε σε ισχύ την τελευταία ημέρα θητείας προηγούμενης κυβέρνησης, και διατηρήθηκε απείραχτη και από τις επόμενες, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές από την παρακολούθηση του ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών. Ενός «μαθήματος» που αντί να υπηρετεί την Παιδεία, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες που οριοθετούνται από «κόκκινες γραμμές»» επισημαίνει η Ένωση Αθέων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ελλάδα / Τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή: «Τέρμα οι τοπικές μαφίες» είπε ο Χρυσοχοΐδης

Μόνιμα το «ελληνικό FBI» στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές σε γάμους και βαφτίσεις - «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
LIFO NEWSROOM