Προμαχώνας: Πουλάνε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό έναντι 40 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Προμαχώνας: Πουλάνε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό έναντι 40 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ Facebook Twitter
0

Πλαστά έγγραφα για αρνητικό τεστ κορωνοϊού πωλούν επιτήδειοι στα σύνορα του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο επιτήδειων, που πωλούν πιστοποιητικά σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.Πρόκειται για πιστοποιητικά που δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και είναι αρνητικό.

Κάποιος, μάλιστα, μπορεί να πληρώσει μέχρι και 30-40 ευρώ για να πάρει ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Πώς δρούν

Οι επιτήδειοι που έχουν στα χέρια τους τέτοια έγγραφα, τα οποία δεν είναι από πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου, τα προωθούν σε άλλους και αλλάζουν το όνομα του ασθενούς που υποτίθεται ότι έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Όταν οι Αρχές εντόπισαν τέτοια πλαστά έγγραφα, αποφασίστηκε ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Ελλάδα / Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Εν αναμονή της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων
THE LIFO TEAM