Προφυλακίστηκε ο 24χρονος για τους 16 εμπρησμούς στην Αττική - Έβαζε φωτιές για να βοηθάει στην κατάσβεσή τους

Προφυλακίστηκε ο 24χρονος για τους 16 εμπρησμούς στην Αττική - Έβαζε φωτιές για να βοηθάει στην κατάσβεσή τους Facebook Twitter
George Anastoulis / SOOC
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 24χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση 16 πυρκαγιών από πρόθεση στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα το χρονικό διάστημα από τις 14 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου.

Ο νεαρός άντρας, φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο να προκάλεσε πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους στην Πεντέλη, την Ανθούσα και τον Γέρακα από τις 14 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου.

Είχε συλληφθεί με ένταλμα που εκδόθηκε από τον 23o τακτικό ανακριτή Αθηνών και έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο νεαρός δράστης ερωτηθείς για τις πράξεις του, φέρεται να είπε πως έβαζε τις φωτιές για να βοηθά στην κατάσβεσή τους. «Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους», φέρεται να απάντησε ο 24χρονος, που αυτοαποκαλούνταν εθελοντής, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει σχετικά διαπιστευτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση ή την Πυροσβεστική, ενώ δεν είχε στην κατοχή του πολιτικό δίπλωμα για Ι.Χ αλλά ούτε και επαγγελματικό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ