Προειδοποίηση Γώγου: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Προειδοποίηση Γώγου: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες στη χώρα μας φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα την Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τα σχολεία.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

«Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια υπάρχει μία ειλημμένη απόφαση για το άνοιγμά τους τη Δευτέρα, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν» είπε ο κ. Γώγος, μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Θα δούμε τα δεδομένα την Παρασκευή τα δεδομένα και το ποσοστό της θετικότητας. Αν σε μία περιοχή υπάρχει μία τάση ανόδου των κρουσμάτων θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά» είπε.

Όσον αφορά την Αττική ο κ. Γώγος προειδοποίησε: «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα».

«Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο» ανέφερε για την Αττική ο κ. Γώγος.

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους» παρατήρησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ