Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου: Η αγορά δεινοπαθεί -Tο 80% των καταστημάτων του τουριστικού κέντρου δεν άνοιξε

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου: Η αγορά δεινοπαθεί -Tο 80% των καταστημάτων του τουριστικού κέντρου δεν άνοιξε Facebook Twitter
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου: Η αγορά δεινοπαθεί - Κλειστό το 80% των καταστημάτων του τουριστικού κέντρου (Eurokinissi)
0

Τις δεινές επιπτώσεις του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις της Αθήνας επισήμανε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας «είναι στα κάγκελα» καθώς  «η αγορά μετά τον κορωνοϊό δεινοπαθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιχειρήσεις «βλέπουν τους τζίρους να βυθίζονται» ενώ όπως φάνηκε και από σχετική μελέτη του Συλλόγου «στην τουριστική περιοχή (Πλάκα και Μοναστηράκι») το 80% των επιχειρήσεων δεν άνοιξαν ή είχαν μηδενικό τζίρο το πρώτο δεκαήμερο μετά την πανδημία».

Αντίστοιχη εικόνα και στην υπόλοιπη Αθήνα, όπου σημειώνονται πτωτικοί ρυθμοί.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. «Μέσα από τον Μεγάλο Περίπατο βγήκε ένα λανθασμένο μήνυμα ότι η Αθήνα έκλεισε. Η Αθήνα δεν έκλεισε» εξήγησε προαναγγέλλοντας «εντυπωσιακές προσφορές» στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης και άλλες παρεμβάσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης.

«Εμείς θέλουμε αυτό να πετύχει και για αυτό παρεμβαίνουμε έντονα» σχολίασε σχετικά ενώ τόνισε πως «είμαστε σε συνεργασία με τον δήμο και σχεδιάζουμε κινήσεις με το δήμαρχο», ανακοινώνοντας το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες προσφορές μέσω της πλατφόρμας Athens is back.

Δύσκολες εποχές και για την αγορά στο υπόλοιπο της χώρας. «Το εξάμηνο που περνάει κάθε μέρα κινείται ακόμη πιο δύσκολα» σημείωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει «να ρυθμίσουμε το θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων».

Με πληροφορίες από το Θέμα 104,6

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ