Συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των χειρισμών του Νίκου Παππά στην διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, για δεύτερη ημέρα.

 

Ο κ. Τόμπρας κλήθηκε να απαντήσει για την εικονική σύμβαση, που φέρονται να υπόγραψαν Καλογρίτσας και CCC, προκειμένου ο πρώτος να αντλήσει χρήματα και να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

 

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας Καλογρίτσα -Χούρι μετά το ναυάγιο με τις τηλεοπτικές άδειες, για τη συνάντηση στο σπίτι του Σάμερ Χούρι στις 6/5/2018, αλλά και σε εικονικές συμβάσεις μεταξύ τους. Φέρεται δε, να κατέθεσε πως η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC, που αρχικά θωρείτο ότι πρόσκειται φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, στην πορεία φαίνεται πως στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη συνάντηση στην οικία του Σάμερ Χούρι στην Πολιτεία, στις 6/5/2018 σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε στον Χούρι ότι δεν είναι αξιόπιστος στις τράπεζες και δεν έχει ρευστότητα τώρα και συμφώνησαν για ανεκτέλεστα έργα 300 εκατομμυρίων ευρώ.

 

«Αυτά να κοιτάξουμε, να προεξοφλήσουμε κάποια από αυτά για να επιστρέψω το ποσό ή θα μου βρεις εσύ δουλειές στο εξωτερικό τις οποίες θα εκτελέσω και θα τις συμψηφίσουμε», φέρεται να ειπώθηκε σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα. Σε ό,τι αφορά στην σύμβαση Καλογρίτσα – Χούρι, αυτή εμφανίστηκε προχρονολογημένη για να μην προκαλέσει αντιδράσεις. 

 

Ο Κυριάκος Τόμπρας ανέφερε επίσης, πως «η CCC δεν είχε καμία επαφή με την κυβέρνηση πριν έλθει σε μένα. Γιατί αλλιώς εμένα τι με ήθελε; Σίγουρα δεν είχε γίνει κουβέντα για κανάλι μέχρι να έρθουν σε μένα». Παράλληλα, φέρεται επίσης, να έχει καταθέσει το χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας Χούρι - Καλογρίτσα με το οποίο ο δεύτερος αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ.

 

«Ο μόνος που πήρε λεφτά είναι ο Καλογρίτσας», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κι ότι ο ίδιος συμφώνησε αμοιβή 300.000 ευρώ με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

 

Ωστόσο, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρουν ότι η επιστολή αυτή απορρίπτει εκ νέου τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, ο μάρτυρας έκανε λόγο για διαδικασίες προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να περάσουν από την Βουλή ευνοϊκές τροπολογίες.

 

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89. Σκοπός ήταν να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία, που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.

 

«Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016, αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας. Πρόσθεσε, δε, πως «(το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr