ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Πρ. Συνοριοφυλάκων: Μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μεταξύ νέων συναδέλφων - Διατάχθηκε έρευνα

Πρ. Συνοριοφυλάκων: Μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μεταξύ νέων συναδέλφων - Διατάχθηκε έρευνα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Για μεγάλο αριθμό συμφώνων συμβίωσης «μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250», που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της αστυνομίας  έκανε λόγο ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος των συνοριοφυλάκων, επιβεβαιώνοντας τη διενέργεια έρευνας μετά από καταγγελίες.

«Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από τη σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Χαρέλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το σύμφωνο συμβίωσης δίνει επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες για να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους.

«Αυτό είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σε τι αποσκοπούσαν με τα «εικονικά σύμφωνα συμβίωσης», όπως καταγγέλθηκε, απάντησε ότι στόχος ήταν να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι νεοδιορισθέντες συνοριοφύλακες και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ορεστιάδας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, συνοριοφύλακες αντέδρασαν σε αυτή την τακτική συναδέλφων τους.

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων αποκάλυψε επίσης ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στη σχολή ήταν μόλις 5 και σύντομα έγιναν 40 με τον αριθμό να είναι βέβαιο ότι θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο είναι ηθικό έναντι των υπολοίπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες».

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ