Ποινική δίωξη σε 13χρονους- Διακίνησαν παραποιημένες πορνογραφικές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Ποινική δίωξη σε 13χρονους- Διακίνησαν παραποιημένες πορνογραφικές φωτογραφίες συμμαθητριών τους Facebook Twitter
0

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε δύο 13χρονους στο Ηράκλειο- ένα αγόρι και ένα κορίτσι- για τη διακίνηση παραποιημένων πορνογραφικών φωτογραφιών συμμαθητριών τους. 

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται ότι διακινούσαν μέσω εφαρμογών- κυρίως του Instagram- παραποιημένες πορνογραφικές φωτογραφίες δύο συμμαθητριών τους, για να τις εκδικηθούν. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έκαναν οι γονείς των δύο κοριτσιών. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο 13χρονοι φέρεται να χρησιμοποίησαν φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει στο Instagram οι δύο συμμαθήτριές τους, με τις οποίες είχαν διαφορές. Η 13χρονη φέρεται να απείλησε με ξυλοδαρμό τον συμμαθητή της, προκειμένου να φτιάξει φωτογραφίες με τα πρόσωπα των δύο κοριτσιών και τα σώματα γυναικών από πορνογραφικό υλικό. 

Ο 13χρονος υποστηρίζει ότι η συγκατηγορούμενή του τον εκβίαζε, χρησιμοποιώντας και δικές του φωτογραφίες και πως του έκανε bullying τα τελευταία δύο χρόνια. Από την πλευρά της, η 13χρονη ισχυρίζεται ότι εκείνος της έστειλε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες των συμμαθητριών τους και αρνείται κάθε εμπλοκή. 

Σε βάρος των δύο μαθητών ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Μετά την απολογία τους οι δύο 13χρονοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να παρακολουθήσουν ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM