Ποια προϊόντα ακρίβυναν έως 60% την περίοδο του κορωνοϊού

Ποια προϊόντα ακρίβυναν έως 60% την περίοδο του κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η περίοδος της καραντίνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται πως προκάλεσε σημαντική άνοδο στις τιμές σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στους πάγκους των λαϊκών αγορών καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σημαντικές ανατιμήσεις, που επιβαρύνουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Μάλιστα, η αύξηση σε βασικές κατηγορίες τροφίμων τον Μάιο ήταν σημαντική, ιδιαίτερα στο κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά

-Τα πορτοκάλια τον Μάιο πωλούνταν προς 0,90 ευρώ το κιλό, με την τιμή τους να παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 60%
-Τα κεράσια αυξήθηκαν κατά 20%, καθώς τον Μάιο πωλούνταν προς 3,80 ευρώ το κιλό
-Το χοιρινό κρέας αυξήθηκε κατά 4,3%, αφού η τιμή του τον Μάιο ήταν 4,98 ευρώ
-Η αύξηση των τιμών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αποτυπώθηκε τόσο στα τυποποιημένα όσο και στα νωπά προϊόντα.

-Το συσκευασμένο ρύζι από τα 2,16 ευρώ έφτασε να πωλείται προς 2,40 ευρώ, δηλαδή είχε αύξηση 10%.
-Το γιαούρτι, από 2,41%, έφτασε να πωλείται προς 2,59 ευρώ, δηλαδή η τιμή του αυξήθηκε κατά 6,9%.
-Πατάτες και τομάτες είχαν αύξηση 4%
-Το φρέσκο γάλα επώνυμης εταιρείας από 1,25 ευρώ έφτασε να πωλείται 1,30 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,8%.

Ωστόσο, ελάφρυνση για τα νοικοκυριά αποτέλεσε η μείωση στις τιμές των καυσίμων, του πετρελαίου θέρμανσης και στις επικοινωνίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM