LIVE!

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: «Κόρη ασθενούς επιτέθηκε στο προσωπικό - Χτύπησε μαία με γλάστρα στο κεφάλι»

ΠΟΕΔΗΝ: Κόρη ασθενούς επιτέθηκε στο προσωπικό του Αλεξάνδρα - Χτύπησε μαία με γλάστρα στο κεφάλι Facebook Twitter
Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI
0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει άγρια επίθεση σε βάρος των μελών του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, περιέγραψε το περιστατικό και καταγγέλλει ελλιπή φύλαξη στα νοσοκομεία και κενό στο θερμικό πλαίσιο.

«Από θαύμα δεν είχαμε σήμερα πρωί σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων μαιών» σημείωσε, αρχικά.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη ασθενούς της γυναικολογικής κλινικής, «τα έκανε γυαλιά καρφιά» λίγο πριν από τη μεταφορά της στην ανάνηψη για πιο αυξημένη παρακολούθηση.

«Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος, απειλούσε το προσωπικό, επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει, όπως έλεγε, ονομαστικά. Χτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία συνάδελφο μαία. Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό» κατήγγειλε ο ίδιος.

Το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία και η γυναίκα προσήχθη, αλλά «οι αστυνομικοί είπαν ότι αν δεν υποβληθεί μήνυση τότε θα έκαναν απλά εξακρίβωση στοιχείων και θα την άφηναν ελεύθερη».

«Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση. Εξάλλου δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση. Γι’ άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ)» κατέληξε.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ