Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: «Κόρη ασθενούς επιτέθηκε στο προσωπικό - Χτύπησε μαία με γλάστρα στο κεφάλι»

ΠΟΕΔΗΝ: Κόρη ασθενούς επιτέθηκε στο προσωπικό του Αλεξάνδρα - Χτύπησε μαία με γλάστρα στο κεφάλι Facebook Twitter
Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI
0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει άγρια επίθεση σε βάρος των μελών του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, περιέγραψε το περιστατικό και καταγγέλλει ελλιπή φύλαξη στα νοσοκομεία και κενό στο θερμικό πλαίσιο.

«Από θαύμα δεν είχαμε σήμερα πρωί σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων μαιών» σημείωσε, αρχικά.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη ασθενούς της γυναικολογικής κλινικής, «τα έκανε γυαλιά καρφιά» λίγο πριν από τη μεταφορά της στην ανάνηψη για πιο αυξημένη παρακολούθηση.

«Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος, απειλούσε το προσωπικό, επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει, όπως έλεγε, ονομαστικά. Χτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία συνάδελφο μαία. Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό» κατήγγειλε ο ίδιος.

Το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία και η γυναίκα προσήχθη, αλλά «οι αστυνομικοί είπαν ότι αν δεν υποβληθεί μήνυση τότε θα έκαναν απλά εξακρίβωση στοιχείων και θα την άφηναν ελεύθερη».

«Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση. Εξάλλου δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση. Γι’ άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ)» κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ