Πίσω από αστικό λεωφορείο είχαν κρυφτεί οι δράστες της επίθεσης στη γαλλική πρεσβεία

Πίσω από αστικό λεωφορείο είχαν κρυφτεί οι δράστες της επίθεσης στη γαλλική πρεσβεία Facebook Twitter
Αστυνομικοί ερευνούν τον δρόμο εξω από την Γαλλική Πρεσβεία , Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016. Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7 στην Αθήνα τραυματίζοντας τον αστυνομικό που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στο κουβούκλιο του σκοπού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία καταδικάζει η ελληνική κυβέρνηση, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε και τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών. Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που κινήθηκαν με μοτοσικλέτα και πέταξαν τη χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία, είχαν κρυφτεί πίσω από αστικό λεωφορείο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από τη Βουλή, από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας. Όταν έφτασαν μπροστά από την πρεσβεία απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο και πέταξαν τη χειροβομβίδα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται ότι τη χειροβομβίδα πέταξαν δύο άτομα, με κράνη, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μαύρου χρώματος. Μια μοτοσικλέτα ίδιου τύπου, με κλεμμένες πινακίδες, που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε ήδη στην εγκληματολογική υπηρεσία και εξετάζεται.

Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και εξερράγη σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά, όπου βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό, καθώς βγήκε για να δει τι συμβαίνει.

 Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν και μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει τους δράστες. 

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί εδώ και λίγη ώρα, τόσο η Β. Σοφίας, όσο και η Ακαδημίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ