Πήγαν για δωρεάν κρέας στη Βαρβάκειο, αλλά φέτος δεν είχε τίποτα

Πήγαν για δωρεάν κρέας στη Βαρβάκειο, αλλά φέτος δεν είχε τίποτα Facebook Twitter
4

Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί, πλέον, η «παράδοση» των τελευταίων ετών, με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς να μοιράζουν την Τσικνοπέμπτη δωρεάν ψημένο κρέας σε χιλιάδες περαστικούς και τον δήμο Αθηναίων να προσφέρει άφθονο κρασί.

Η εικόνα με τις ψησταριές και τις τεράστιες ουρές από κόσμο που περιμένει υπομονετικά για ένα κομμάτι κρέας απουσίαζε σήμερα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα πολλοί να αποχωρούν απογοητευμένοι, ενώ δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες, κυρίως από άστεγους, άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, καθώς όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να μοιραστεί κρέας σε 3.000 άτομα που έρχονται κάθε χρόνο θα πρέπει να διατεθούν τέσσερις τόνοι, κάτι το οποίο, πλέον, αδυνατούν να πράξουν οι κρεοπώλες.

Η ελαφρώς αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά, σε σχέση με άλλες ημέρες, το ψήσιμο μπροστά σε λίγους πάγκους και η μουσική και τα τραγούδια με τον Λάκη Χαλκιά σε μια γωνιά, ήταν τα μόνα που μαρτυρούσαν ότι σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εγω διάβασα σε σχόλιο αναγνώστριας στη σελ της lifo στο fb κάτω από το άρθρο ότι μοίρασαν και φέτος κρέας και κρασί και τραγουδούσε και ο Λάκης Χαλκιάς.Συντακτική ομάδα διασταυρώστε το.
Πέιτε ό,τι θέλετε, εμένα αυτό το κεκτημένο τζαμπαντάν που αν δεν στο δώσουν διαμαρτύρεσαι κιόλας, λες και έχεις οποιοδήποτε δικάιωμα στα σφαχτά που αγοράζει ο άλλος -που δεν τα πληρώνεις εσύ με τους φόρους σου, δεν είναι δημόσιο- ούτε μ'αρέσει, ούτε το καταλαβαίνω, και μου φαίνεται μια μεγάλη, αλήξουρη γυφτοεξαχρείωση.
Δεν ειναι δημόσιο ούτε και κεκτημένο σαφώς.είναι μια καλή πράξη.υπάρχει ξέρετε πολύς εξαθλιωμένος κόσμος που περιμένει κάτι τέτοιες εκδηλωσεις για μια μερίδα φαγητό.