ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την καταδίκη - «Ήμουν πάντα ελεύθερος, ακόμα και στη φυλακή»

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την καταδίκη - «Ήμουν πάντα ελεύθερος, ακόμα και στη φυλακή» Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Πρώτη αντίδραση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για δύο απόπειρες βιασμού κατά συναδέλφων του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξης, κατά συγχώνευση, αλλά έδωσε ανασταλτική ισχύ στην ποινή μέχρι το Εφετείο, με αποτέλεσμα να καταδικασθείς να αφεθεί ελεύθερος.

«Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα» ήταν το λιτό σχόλιο που έκανε σε εκπομπή του Alpha, μία μέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ήρεμος και έχει επιστρέψει πλέον στο σπίτι του. Επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα, παρά την καταδίκη του.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος ποινή βάσης είναι τα έξι χρόνια για την πρώτη πράξη και δύο χρόνια για τη δεύτερη πράξη.

Υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση για αναστολή μέχρι το Εφετείο και ορίστηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση εμφάνισης, ανά τακτά διαστήματα, στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η εισαγγελική πρόταση θεώρησε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η κ. Στέλλα Στόγια, η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο καταδικασθείς δήλωσε στην απολογία του πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η εισαγγελέας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ