Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης

Γρεβενά: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης, νικημένος από τον καρκίνο. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια με τη διάγνωση μιας σπάνιας μορφής καρκίνου, την οποία κατάφερε αρχικά να την αντιμετωπίσει, επιστρέφοντας στο πιάνο του και κυκλοφορώντας μάλιστα και ένα δίσκο. Παρόλα αυτά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στα τέλη του καλοκαιριού και επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα με την αγαπημένη του σύζυγο βιολίστρια, Elisa van Beek.

Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε στα Γρεβενά και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών. 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ειδίκευση πιάνου (πτυχίο, μεταπτυχιακό), έχοντας ως υπεύθυνο καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη. Μετά την εισαγωγή του ως 1ος στον τομέα Konzertexamen (ανώτατες σπουδές σολιστικής ειδίκευσης στη Γερμανία) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τρόσιγκεν (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen). Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου (Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα συνοδείας Lied (Liedgestaltung).

Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Επίσης έχει εμφανιστεί δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ταϋλάνδη). Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα παίζοντας με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ