Πέθανε ο Σίμος Σιμόπουλος- Πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και υπηρεσιακός υπουργός

Πέθανε ο Σίμος Σιμόπουλος- Πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και υπηρεσιακός υπουργός Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Παρασκευή, ο Σίμος Σιμόπουλος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, που είχε διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός.

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εξέφρασε με ψήφισμα τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. «Το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη», δήλωσε νυν πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής.

Ο Σίμος Σιμόπουλος σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ (1970) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και πρόεδρος όλων των θυγατρικών του εταιρειών (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ).

Επίσης, διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα (28/9) στις 13:00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο, σε πολύ στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ