LIVE!

Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη»

Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» Facebook Twitter
Ιωάννης Διώτης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έγινε γνωστός για τον σημαντικό ρόλο του στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ο Διώτης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού, μέλους της οργάνωσης, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του σε έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά, στις 29 Ιουνίου 2002.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cyclades24.gr, ο πρώην εισαγγελέας πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στην Κύθνο, όπου διατηρούσε εξοχικό σπίτι.

Πέρα από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ο Ιωάννης Διώτης ασχολήθηκε με πολλές σημαντικές υποθέσεις ως δικαστικός λειτουργός. Μεταξύ αυτών, η υπόθεση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ), η έρευνα για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, που σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς και η διερεύνηση του διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας με επίκεντρο τη βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Διώτης διετέλεσε επίσης Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) την περίοδο 2011-2012.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Κύθνο, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον νομικό κόσμο και θυμίζει την αφοσίωσή του στη δικαιοσύνη και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ