Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη»

Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» Facebook Twitter
Ιωάννης Διώτης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έγινε γνωστός για τον σημαντικό ρόλο του στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ο Διώτης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού, μέλους της οργάνωσης, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό του σε έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά, στις 29 Ιουνίου 2002.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cyclades24.gr, ο πρώην εισαγγελέας πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στην Κύθνο, όπου διατηρούσε εξοχικό σπίτι.

Πέρα από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ο Ιωάννης Διώτης ασχολήθηκε με πολλές σημαντικές υποθέσεις ως δικαστικός λειτουργός. Μεταξύ αυτών, η υπόθεση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ), η έρευνα για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, που σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς και η διερεύνηση του διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας με επίκεντρο τη βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο Διώτης διετέλεσε επίσης Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) την περίοδο 2011-2012.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Κύθνο, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον νομικό κόσμο και θυμίζει την αφοσίωσή του στη δικαιοσύνη και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM