Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν «χαμπαριάζει» από εμβολιασμούς - Κάθε ανθρώπινη επαφή μπορεί να μεταδώσει τον ιό

Παυλάκης Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Την ανάγκη λήψης «σοβαρών μέτρων» πρόταξε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης για να ανακοπεί το επιδημικό «κύμα» του κορωνοϊού που βρίσκεται σε έξαρση της τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας.

«Χρειάζεται σοβαρά μέτρα, η Δέλτα δε σταματά παρά μόνο περιορίζοντας τις ανθρώπινες επαφές» είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «λέμε από το καλοκαίρι ή και πριν ότι η Δέλτα δεν παίζει και δεν παίζεται. Η Δέλτα είναι άλλος ιός». 

Αναφερόμενος στο κύμα κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες σημείωσε ότι «είναι το χειρότερο, τώρα πια δεν είναι εικασίες είναι η πραγματικότητα, έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και σε λίγο δυστυχώς ρεκόρ θανάτων».

«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε «όταν "κοπανάμε" συνέχεια ότι αυτή η επιδημία τώρα είναι των ανεμβολίαστων, αυτό είναι σφάλμα και καταντά αποπροσανατολιστικό διότι βλέπουμε ότι μολύνονται και οι εμβολιασμένοι. Το κύμα αυτό συντηρείται και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους».

«Κάθε ανθρώπινη επαφή και εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων έχει τον κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό. Οι εμβολιασμένοι νοσούν και πάνε στο νοσοκομείο ή πεθαίνουν 10 φορές λιγότερο αλλά μεταδίδουν τον ιό. Τα παιδιά νοσούν, δεν πάνε στο νοσοκομείο αλλά συντηρούν την επιδημία. Ο ιός μεταδίδεται και στα σχολεία και στις εκκλησίες και στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς» πρόσθεσε. 

Καταληκτικά, πρόταξε ως επιχείρημα την περίπτωση της Σιγκαπούρης όπου σύμφωνα με τον ίδιο «έχει ποσοστό εμβολιασμού 93%». 

«Άφησε τα πράγματα να χαλαρώσουν [η Σιγκαπούρη] και έχουν ένα τσουνάμι μολύνσεων ακριβώς ίδιο με την Ελλάδα. Η μετάλλαξη Δέλτα δε χαμπαριάζει από εμβολιασμούς, η Δέλτα έχει το αβαντάζ στη Σιγκαπούρη είναι ότι δεν έχει νεκρούς, έχει πολύ λιγότερους από την Ελλάδα. Το παράδειγμα που θέλω να πω είναι ότι αν αφήσεις τον ιό, θα σου κάνει τσουνάμι μολύνσεων», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ