Πάτρα: Αύριο τα αποτελέσματα για αμίαντο μετά την κατάρρευση του υποστέγου στο λιμάνι

Πάτρα: Αύριο τα αποτελέσματα για αμίαντο μετά την κατάρρευση του υποστέγου στο λιμάνι Facebook Twitter
0

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν για τη διασπορά ινών αμιάντου, μετά την κατάρρευση υπόστεγου που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, οι μετρήσεις έγιναν την επόμενη ημέρα από την κατάρρευση, για την ανίχνευση της αιωρούμενης συγκέντρωσης ινών αμιάντου στο χώρο του υποστέγου, στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και επί του ανατολικού πεζοδρομίου της λεωφόρου Όθωνος -Αμαλίας.

 

Οι μετρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠΑ, έγιναν από εταιρεία που εδρεύει στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και διαθέτει διαπιστευμένο εργαστήριο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

 

Πάντως, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των μετρήσεων, αυτές θα επαναληφθούν μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

 

Στο μεταξύ, εκτός από το υπόστεγο με τον αμίαντο που κατέρρευσε, υπάρχει και δεύτερο κτίριο μέσα στο βόρειο λιμάνι, στο οποίο έχει γίνει επικάλυψη με φύλλα αμιαντοτσιμέντου.

 

Το κτίριο αυτό βρίσκεται κοντά στο ύψος της οδού Νόρμαν και σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΛΠΑ αναμένει τα αποτελέσματα στατικής επάρκειας, ώστε να αντικατασταθούν τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου, με φύλλα χαλκού. Πάντως, δεν αποκλείεται, ο ΟΛΠΑ να πάρει απόφαση ακόμα και για την κατεδάφιση του υπόστεγου.

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM