Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν για τη διασπορά ινών αμιάντου, μετά την κατάρρευση υπόστεγου που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, οι μετρήσεις έγιναν την επόμενη ημέρα από την κατάρρευση, για την ανίχνευση της αιωρούμενης συγκέντρωσης ινών αμιάντου στο χώρο του υποστέγου, στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και επί του ανατολικού πεζοδρομίου της λεωφόρου Όθωνος -Αμαλίας.

 

Οι μετρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠΑ, έγιναν από εταιρεία που εδρεύει στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και διαθέτει διαπιστευμένο εργαστήριο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

 

Πάντως, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των μετρήσεων, αυτές θα επαναληφθούν μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

 

Στο μεταξύ, εκτός από το υπόστεγο με τον αμίαντο που κατέρρευσε, υπάρχει και δεύτερο κτίριο μέσα στο βόρειο λιμάνι, στο οποίο έχει γίνει επικάλυψη με φύλλα αμιαντοτσιμέντου.

 

Το κτίριο αυτό βρίσκεται κοντά στο ύψος της οδού Νόρμαν και σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΛΠΑ αναμένει τα αποτελέσματα στατικής επάρκειας, ώστε να αντικατασταθούν τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου, με φύλλα χαλκού. Πάντως, δεν αποκλείεται, ο ΟΛΠΑ να πάρει απόφαση ακόμα και για την κατεδάφιση του υπόστεγου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr