Πάτρα: Αστυνομικοί ενημέρωσαν ιερείς πώς να αποφεύγουν τους απατεώνες

Πάτρα: Αστυνομικοί ενημέρωσαν ιερείς πώς να αποφεύγουν τους απατεώνες Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 280 ιερείς της μητρόπολης Πατρών συμμετείχαν στην αρχιερατική συνάντηση που έγινε σήμερα στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, με σκοπό να ενημερωθούν από στελέχη της Αστυνομίας, για το πώς μπορούν να προστατευθούν από επίδοξους απατεώνες.

 

Η συνάντηση έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, με δεδομένο ότι στο πρόσφατο παρελθόν ιερείς έπεσαν θύματα απατεώνων, οι οποίοι τους απέσπασαν χρήματα.

 

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις ιερέα και πολιτών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απατεώνων. Ειδικά, όσον αφορά στην περίπτωση των ιερέων, απατεώνες τους τηλεφωνούσαν, προφασιζόμενοι πως ήταν ανώτεροι κληρικοί και τους αποσπούσαν χρήματα για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους, στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σε άλλες περιπτώσεις, απατεώνες εμφανίζονταν, είτε ως εφοριακοί, είτε ως τραπεζικοί υπάλληλοι και αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ιερείς, με την αιτιολογία πως επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να προστατεύσουν τις οικονομίες τους.

 

Ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία, «για τη σημαντική προσφορά της και την άψογη συνεργασία που υπάρχει», ενώ στην συνέχεια μίλησε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσόλκας, «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και ιερείς, οι οποίοι πείστηκαν στις παροτρύνσεις ψευδών γεγονότων ως αληθινών, δίνοντας χρήματα», προσθέτοντας ταυτόχρονα, «ότι η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει πολλές περιπτώσεις απάτης και να συλλάβει τους δράστες».

 

Επίσης, ο Φώτης Τσόλκας τόνισε, ότι «η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην πρόληψη της νέας αυτής μορφής εγκληματικότητας, με συνεχείς συμβουλές, παραινέσεις και οδηγίες προς τους πολίτες». Όσον αφορά την σημερινή συνάντηση, τόνισε ότι «ενημερώνουμε τους ιερείς, για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν την προσωπικότητά τους και την περιουσία τους».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM