Πάσχα με lockdown: Ουρές στα διόδια, πρόστιμα και αναστροφή για οδηγούς με «ευφάνταστες δικαιολογίες»

Lockdown: Ουρές στα διόδια και ευφάνταστες δικαιολογίες οδηγών για να μεταβούν στην επαρχία λόγω Πάσχα Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Παρά τα πρόστιμα και τις επικείμενες ποινικές διώξεις, που επιφέρουν οι ψευδείς δηλώσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού, οι ουρές έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται στα διόδια.

Η κίνηση είναι αυξημένη στα διόδια της Ελευσίνας ενόψει του Πάσχα ενώ επί ποδός βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας, που προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους. Οι οδηγοί καλούνται να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα, που να αιτιολογούν την όποια μετακίνησή τους εκτός νομού.

Ωστόσο, δεν παύουν και οι ευφάνταστες δικαιολογίες από αρκετούς οδηγούς, που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα του νομού Αττικής και να μεταβούν στην επαρχία. Αρκετοί εντοπίστηκαν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αφού τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ. 

Στις «ευφάνταστες δικαιολογίες» μερικών που μεταφέρουν αστυνομικοί, περιλαμβάνεται ένας οδηγός, ο οποίος παρουσίασε μεν έγγραφο για παροχή βοήθειας, ωστόσο στο πορτπαγκάζ του είχε σούβλα και διάφορα άλλα που μαρτυρούσαν πασχαλινή εκδρομή. Αρκετοί ήταν και εκείνοι που δήλωσαν, ότι έχουν μεν, αποδεικτικά μετακίνησης αλλά επειδή αυτά βρίσκονται στο πορτπαγκάζ, είναι δύσκολο να τα δείξουν στις αρχές. 

Από σήμερα εντείνονται, ενόψει του Πάσχα, οι έλεγχοι της Αστυνομίας, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν Πάσχα στην επαρχία.

Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω. 

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα.

»Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν πως «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις». 

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Πάσχα, θα υπάρχουν παράλληλα ελικόπτερα και drones.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ