Παρέμβαση εισαγγελέα για ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων της Κοζάνης ζητά ο περιφερειάρχης

Παρέμβαση εισαγγελέα για ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων της Κοζάνης ζητά ο περιφερειάρχης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση εισαγγελέα, για ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κοζάνη, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε να διερευνηθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής, καθώς η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τους τελευταίους 3,5 μήνες.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι πρέπει να να διερευνηθεί εις βάθος, «εάν πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό τον Νοέμβριο του 2020 για τους οποίους ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώθηκε ώστε να προχωρήσει σε οδηγίες και σε ιχνηλάτηση του κάθε κρούσματος ξεχωριστά, λειτούργησαν εν αγνοία τους ως φορείς υπερμετάδοσης του ιού».

Το θέμα προέκυψε από την ανακοίνωση 53 κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, την Τρίτη, ενώ οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ «έβλεπαν» στο σύστημα καταγραφής 13 ημερήσια κρούσματα.

Έπειτα από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο κ. Γκοβεδάρος εξήγησε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και ακόμη 31 στην λίστα της 12 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε ότι μετά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι άλλα 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Αυτά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα αφορούν τον δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Κασαπίδης ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αγορά 5.000 rapid test καθώς και 10.000 αντιδραστηρίων για το εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου που εδρεύει στο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί η αγορά εξοπλισμού για μοριακό έλεγχο δειγμάτων covid ο οποίος θα εγκατασταθεί στα νομαρχιακά νοσοκομεία, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας «ώστε σε σύντομο χρόνο να έχουμε τα αποτέλεσματα του μοριακού ελέγχου των δειγμάτων».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM