Πάνω από 7 εκατ. ευρώ για τους πυροπαθείς της Αττικής συγκέντρωσαν οι Έλληνες εφοπλιστές

Πάνω από 7 εκατ. ευρώ για τους πυροπαθείς της Αττικής συγκέντρωσαν οι Έλληνες εφοπλιστές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πάνω από 7 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών για τη στήριξη των πυροπαθών της Αττικής.

Η συγκέντρωση του ποσού έγινε μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, αυτό το ποσό θα διατεθεί για την άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με μία σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών σε διαφορετικούς τομείς, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, οι πρωτοβουλίες αφορούν:

1. Στην επισκευή αρχικά 3 εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης, ειδικών ελικοπτέρων Super Puma, με στόχο να βρίσκονται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

2. Στην ανακατασκευή κατοικιών που υπέστησαν ολική καταστροφή από τις πυρκαγιές, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

3. Στην ψυχολογική και διατροφική υποστήριξη πληγέντων που ανήκουν σε «ευαίσθητες» ομάδες, όπως άτομα τρίτης ηλικίας, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που ειδικεύονται σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής και διατροφικής υποστήριξης.

4. Στην παροχή υποτροφιών και στη στήριξη προς φοιτητές και μαθητές Β' και Γ' λυκείου στις πληγείσες περιοχές.

5. Στην προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση και στήριξη των πυρόπληκτων.

6. Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ειδικά μελετημένης δενδροφύτευσης σε συνεργασία με περιβαλλοντολόγους.

7. Στην εγκατάσταση γεννητριών και πυροσβεστικών κρουνών και στην αποκατάσταση χώρων και κατεστραμμένου εξοπλισμού δομών στις πληγείσες περιοχές.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Θεόδωρος Βενιάμης, ανέφερε σχετικά: «Δεσμευθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν τραγικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.»

«Σήμερα, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση και τις δωρεές των μελών μας, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.»

«Το ουσιαστικό κομμάτι της προσφοράς μας αρχίζει τώρα, αφού η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, έχει την άμεση επιμέλεια και ευθύνη της υλοποίησης των δράσεων, με στόχο η βοήθεια να φτάσει και να καλύψει αποτελεσματικά ουσιαστικές ανάγκες ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές».

Η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ιδρύθηκε το 2016 από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

Σκοπός της είναι να αποτελέσει το μόνιμο όχημα και σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας.

Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αποσκοπεί στη συνδρομή της ελληνικής κοινωνίας με κοινωφελή προγράμματα, δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργα ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου και δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ