Πανελλήνιες 2019: Πότε λήγει η προθεσμία για την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού

Πανελλήνιες 2019: Πότε λήγει η προθεσμία για την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διαδικασία της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού που ξεκινά από την Πέμπτη 4 Ιουλίου, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://exams.it.minedu.gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».


Σημειώνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.


Τα λύκεια της χώρας (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.


Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψηφίους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.


Συστήνεται δε στους υποψηφίους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, καθώς σε αυτό είναι αποτυπωμένος ο νέος «χάρτης» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον οποίο δεν υπάρχουν ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστήμια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναμένεται πτώση των βάσεων για το 2019. Σταθερά θα κινηθεί το 1ο επιστημονικό πεδίο, ενώ σημαντική πτώση θα υπάρξει σε 2ο και 3ο πεδίο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ