Κορωνοϊός: Το 99,2% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι - Παγώνη: Λάθος η απόφαση για τη μάσκα

Παγώνη: Το 99,2% που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι - «Δεν πιάνουν οι απειλές» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού έκρουσε ακόμα μία φορά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, απευθύνοντας έκκληση σε όσους εμφανίζονται επιφυλακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Μάλιστα, η κ. Παγώνη διευκρίνισε πως το 99,2% που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. «Όσοι είναι εμβολιασμένοι δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 80%

Παράλληλα, η κ. Παγώνη  χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη έως το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι το 70% ή 75%, όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση «τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί».

«Ο καιρός αλλάζει. Δεν θα είναι με εμάς. Θα είναι με τη νόσο covid-19.  Που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και περισσότερες νοσηλείες στα νοσοκομεία» ανέφερε, λέγοντας πως το σύστημα Υγείας θα δεχτεί πάλι πίεση.

Κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι υπάρχει μία ομάδα (5%) που δεν πρόκειται να πιεστεί να εμβολιαστεί, καθώς όπως υποστηρίζουν «κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο». Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί εκτίμησε ότι πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία.

Τόνισε ότι οι απειλές και το «κούνημα του δακτύλου» για τον αριθμό των κρουσμάτων δεν αποδίδει ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

Εκτίμησε ότι ήταν λάθος η απόφαση για σταματήσει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα.

Για τους εμβολιασμούς νέων 15 έως 17 ετών, η Παγώνη είπε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου προσθέτοντας ότι «οι καθηγητές εννοείται ότι πρέπει να είναι ήδη εμβολιασμένοι». Για τις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελετών που ήδη γίνονται σε άλλες χώρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ