Οργή των συγγενών μετά την αθώωση κατηγορουμένου για τη δολοφονία 2 αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Οργή των συγγενών μετά την αθώωση κατηγορουμένου για τη δολοφονία 2 αστυνομικών της ΔΙΑΣ Facebook Twitter
SOOC
0

Οργή έχει προκαλέσει στους συγγενείς των δύο δολοφονημένων αστυνομικών της ΔΙΑΣ, η αθώωση ενός εκ των κατηγορουμένων που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, τον Μάρτιο του 2011 στον Ρέντη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε, σήμερα, τους Ι.Σ και Α.Π σε δις ισόβια και 66 χρόνια, ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών αλλά απάλλαξε τον Γ.Ε από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας προκαλώντας την αγανάκτηση των συγγενών και των φίλων των θυμάτων. 

Πρωτόδικα, ο Γ.Ε είχε καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια αλλά τώρα βρέθηκε ένοχος μόνο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και όχι για συνέργεια της δολοφονίας. 

Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έως 8 χρόνια φυλάκισης.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είχαν ζητήσει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους πελάτες τους αλλά η εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε μια τέτοια κίνηση «προσβολή στη μνήμη των νεκρών». 

«Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας... Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι μητέρες των αστυνομικών.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM