ΟΛΠ: Τέσσερις επιβατικοί σταθμοί και η πέτρινη αποθήκη έχουν ανοίξει για τους πρόσφυγες

ΟΛΠ: Τέσσερις επιβατικοί σταθμοί και η πέτρινη αποθήκη έχουν ανοίξει για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Για τις ανάγκες των περίπου 3.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, ο ΟΛΠ έχει διαθέσει μέχρι στιγμής, τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και της βροχόπτωσης, πολλά άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πέτρινη αποθήκη κοντά στην πύλη Ε1, αφού τη νύχτα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στον επιβατικό σταθμό της Ε2.

Σήμερα το πρωί δόθηκε για φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ στην πύλη Ε7.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ/ΜΠΕ είπε ότι το κεντρικό συντονιστικό κέντρο από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πλήρη εφαρμογή και επιλαμβάνεται για όλα τα ζητήματα και το συνολικό σχεδιασμό προκειμένου οι μεταναστευτικές ροές να είναι ομαλοποιημένες και να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση τόσα στα νησιά και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

O αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ/ΜΠΕ είπε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί ένα μεταφερόμενος οικίσκος στην πύλη Ε2, όπου θα δημιουργηθεί συντονιστικό κέντρο για την παροχή ιατρικής βοήθειας προς του πρόσφυγες, υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου. Επίσης ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον φορέας που θα έχει όλο το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας που διανέμεται στο λιμάνι του Πειραιά από τους φορείς της πόλης αλλά την ευρύτερη περιφέρεια.

Στον επιβατικό σταθμό Ε2 οι μετανάστες και πρόσφυγες ανήρτησαν στην πόρτα του κτιρίου ένα χαρτόνι απευθύνοντας στην ελληνική γλώσσα ένα μήνυμα προς τους Έλληνες. «Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την απέραντη καλοσύνη και αγάπη που μας προσφέρεται. Μας καλωσορίσατε σαν να ήμασταν παιδιά σας μας ανοίξατε την αγκαλιά σας και την καρδιά σας. Είστε άγγελοι παρά την κρίση που περνάει η Ελλάδα. Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους. Αχ Ελλάδα σ αγαπώ Ευχαριστούμε Ελλάδα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ