ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά: Τα μισά θα λειτουργούν έως τις 17:30- Από τον Σεπτέμβριο

Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά: Τα μισά θα λειτουργούν έως τις 17:30- Από τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει, πιλοτικά, η εφαρμογή της επέκτασης του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού έως τις 17:30, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως. 

Η υπουργός Παιδείας έδωσε διευκρινίσεις για το πρόγραμμα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εφαρμογή θα γίνει αρχικά στο 50% των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που ήδη λειτουργούν ως ολοήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Δηλαδή, σε 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα. 

Το πρόγραμμα θα αφορά μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς να απαιτούνται κριτήρια. Έχει διττό στόχο, την επέκταση του ωραρίου, για να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς και την ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, επεσήμανε η κ. Κεραμέως μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση».

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο σκέλος, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι θα ενισχυθεί η δημιουργική κατεύθυνση, με έμφαση στα εικαστικά, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώνεται και η μελέτη των μαθημάτων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο, θα μένει πιο πολύς χρόνος «για παιχνίδι και διάδραση με την οικογένεια», συμπλήρωσε. 

Τα προγράμματα είναι υπό διαμόρφωση και θα γίνουν προσλήψεις, ανέφερε ακόμη η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος είναι η επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 18.00.

Σε ό,τι αφορά το δημογραφικό ζήτημα, η κ. Κεραμέως το χαρακτήρισε «βραδυφλεγή βόμβα» και σημείωσε ότι την τελευταία πενταετία έχουν μειωθεί κατά 16,5-17% οι εγγραφές στην Α' Δημοτικού. Βασικά αίτια είναι η υπογεννητικότητα, αλλά και το «μεταναστευτικό ισοζύγιο» με το «brain drain και το brain gain».

Ελλάδα
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ