Οικογένεια Φύσσα: Να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας

Οικογένεια Φύσσα: Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος Facebook Twitter
Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του δολοφονημένου γιου της - Πηγή: Eurokinissi.
0

Παρέμβαση με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έκανε με ανακοίνωσή της η οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα.

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος» αναφέρει η οικογένεια.

Στη συνέχεια σημειώνει πως «η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δε θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία».

Έπειτα, η οικογένεια τονίζει ότι «σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας».

«Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών» καταλήγει το μήνυμα της οικογένειας. 

Τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας μουσικός, Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ