Οι επιστήμονες με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση φέτος- Οι Έλληνες ερευνητές της λίστας

Οι επιστήμονες με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση φέτος- Οι Έλληνες ερευνητές της λίστας Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ είχαν και φέτος τους περισσότερους ερευνητές με διεθνή απήχηση, σύμφωνα με τη λίστα «Highly Cited Researchers».

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 6.938 ερευνητές, από 69 χώρες, οι οποίοι ταξινομήθηκαν με βάση το πόσες φορές άλλοι επιστήμονες παραπέμπουν σε δημοσιεύσεις τους. 

Ο κατάλογος αντλεί στοιχεία από τη βάση δεδομένων Web of Science, τα οποία αναλύθηκαν από ειδικούς του Ινστιτούτου Επιστημονικής Πληροφόρησης της Clarivate.

Συνολικά 2.764 Αμερικανοί ερευνητές- το 38,3% του συνόλου- έχουν συμπεριληφθεί στη φετινή λίστα, ποσοστό μικρότερο κατά 5% σε σύγκριση με το 2018 (43,3%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα, με 1.169 ερευνητές με μεγάλη διεθνή απήχηση (16,2% από 7,9% το 2018). 

Ακολουθούν η Βρετανία με 579 ερευνητές (8%), η Γερμανία με 369 (5,1%), η Αυστραλία με 337 (4,7%), ο Καναδάς με 226 (3,1%), η Ολλανδία με 210 (2,9%), η Γαλλία με 134 (1,9%) και η Ελβετία με 112 (1,6%).

Σε ό,τι αφορά τους φορείς, το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι στην κορυφή με 233 ερευνητές που έχουν διεθνή απήχηση. Ακολουθούν η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (228), το πανεπιστήμιο Στάνφορντ (126), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (113), το κινεζικό πανεπιστήμιο Τσινγκχούα (73), το ΜΙΤ (71) και ο γερμανικός επιστημονικός οργανισμός Μαξ Πλανκ (67).

Από ελληνικής πλευράς, στον κατάλογο περιλαμβάνονται- κατά σειρά- οι Γεώργιος Δαΐκος (ΕΚΠΑ), Θεόδωρος Δαλαμάγκας (Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά), Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), Γεράσιμος Φιλιππάτος (ΕΚΠΑ), Γεώργιος Γεωργακίλας (πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Γεώργιος Καραγιαννίδης (ΑΠΘ), Νίκος Καραμάνος (πανεπιστήμιο Πατρών), Γεώργιος Κύζας (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας), Κωνσταντίνος Στούμπος (πανεπιστήμιο Κρήτης), Θανάσης Βεργούλης (ΕΜΠ) και Γιάννης Βόντας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM