ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

«Ο θάνατος ήταν ταχύτατος, χτυπήθηκαν από το θερμικό κύμα» οι 18 νεκροί από τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς

«Ο θάνατος ήταν ταχύτατος, χτυπήθηκαν από το θερμικό κύμα»-Ο ιατροδικαστής για τους 18 απανθρακωμένους ανθρώπους στη Δαδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Ολική απανθράκωση είναι η αιτία θανάτου των 18 ανθρώπων που εντοπίστηκαν χθες απανθρακωμένοι μέσα στο δάσος της Δαδιάς από τη φωτιά στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης Παύλο Παυλίδη, «Ο θάνατος τους ήταν ταχύτατος, χτυπήθηκαν από το θερμικό κύμα και μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν υπέφεραν» όπως είπε στο Thesstoday.

Ο ιατροδικαστής ήταν αυτός που έκανε την νεκροτομή νεκροψία στις σορούς των 18 ανθρώπων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, η ηλικία των θυμάτων -εκτός από τα δύο παιδιά,  ήταν κάτω των 35 ετών. Από τις σορούς, πάρθηκε βιολογικό υλικό και ακολουθούνται σταδιακά τα βήματα προς την ταυτοποίησή τους. Οι 18 σοροί όλοι άνδρες, βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε ομάδες δύο-τριών ατόμων σε απόσταση 500 μέτρων και ερευνάται αν πρόκειται για μετανάστες.

Την ίδια ώρα η πυροσβεστική εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών για τη διευκόλυνση των 18 απανθρακωμένων σορών. Ειδικότερα:

- H Eλληνική Oμάδα DVI, έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

- Η Ελληνική Ομάδα D.V.I.θα εδρεύει στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Λεωφόρος Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντη-Νίκαιας Αττικής, ΤΚ 18233), όπου θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης με αυτούς.

- Τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ η αποστολή εγγράφων για τους αγνοούμενους μπορεί να γίνεται στην γραμμή whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected]. Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από αύριο, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 κατά τις ώρες 09.00 έως 17.00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού. 

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος

Ελλάδα / 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 - Το χρονικό της τραγωδίας

Οι απόπειρες κατά του Μακαρίου και το πραξικόπημα του Σαμψών - Η προετοιμασία της Τουρκίας, οι αφορμές και ο πρώτος Αττίλας - Η αντίδραση της Χούντας - Οι συνομιλίες στη Γενεύη και η δεύτερη εισβολή
LIFO NEWSROOM