O Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του δημάρχου του Ωραιόκαστρου

O Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του δημάρχου του Ωραιόκαστρου Facebook Twitter
0

Την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, σχετικά με το θέμα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου. Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου υπενθυμίζει τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 927/1979 που προβλέπουν «κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία».

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα, έχει ως εξής:

«Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Παράλληλα υπενθυμίζει την αυξημένη κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 927/1979, όπως ισχύει».

 

Σε video ο δήμαρχος της πόλης Αστέριος Γαβότσης εμφανίζεται να προτρέπει δημότες σε βία κατά των προσφύγων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για αυτή την ενέργεια.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM