Ο ΑΦΜ θα γίνει ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

«Έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος, και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Πιερρακάκης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή».

 

Ακόμη, ο υπουργός δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή προκειμένου κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του, όπως και ότι θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

 

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση τέκνου μόνο στους χώρους μαιευτηρίων, με αυτόματη πίστωση του επιδόματος γέννησης, αυτό θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο, προανήγγειλε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δημοπράτηση του φάσματος του 5G, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020. Πρακτικά, συνέχισε ο κ. Πιερρακάκης, αυτό σημαίνει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ