Νοικιάζουν βίλες για να κάνουν «κορωνοπάρτι»: Έλεγχοι σε Βάρκιζα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο

Κορωνοπάρτι: Νοικιάζουν βίλες τα Σαββατοκύριακα -Έλεγχοι σε Βάρκιζα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Αρχές για τη διοργάνωση των λεγόμενων «κορωνοπάρτι» που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε βίλες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής, σε μία περίοδο όπου επελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περασμένο Σαββατοκύριακο στήθηκαν αρκετά πάρτι σε περιοχές, όπως η Βάρκιζα, η Ανάβυσσος και το Λαγονήσι.

Ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας μιλώντας στο iefimerida ανέφερε πως τα πάρτι «διοργανώνονται κυρίως σε μεγάλα ακίνητα. Πλησιάζουν τους ιδιοκτήτες και τους λένε πως έχουν γιορτή η γενέθλια και πως θέλουν να βρεθούν με λίγους φίλους για να κόψουν μια τούρτα ή να πιουν ένα ποτό. Τα κλείνουν εκτός πλατφόρμας ενοικίασης και επομένως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά.

«Κορωνοπάρτι» σε Αράχωβα, Ανάβυσσο και Χαλκίδα: Χωρίς κινητά για να μην ανέβουν stories στο Instagram

Πάρτι σε Αράχωβα, Ανάβυσσο και Χαλκίδα όπου δεν τηρούνταν τα μέτρα για τον κορωνοϊό εντόπισε η αστυνομία, που προχώρησε σε κλείσιμο πολλών καταστημάτων αλλά και συλλήψεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γνωστό κλαμπ στην Αράχωβα παραβίασε τα μέτρα και έμεινε ανοιχτό μέχρι τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου με βίντεο να δείχνει πλήθος νεαρών να χορεύουν υπό τους ήχους γνωστού DJ χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Την ίδια στιγμή, ανάλογο πάρτι πραγματοποιήθηκε και σε βίλα στην Ανάβυσσο, στο οποίο οι διοργανωτές είχαν βάλει είσοδο, ενώ φέρεται να απαγόρευσαν επίσης τα κινητά ώστε να μην δημοσιευτούν Stories στο Instagram και γίνουν αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι κλήθηκαν να προπληρώσουν την είσοδο τους στο πάρτι, δίνοντας από 400 έως 600 ευρώ τα τέσσερα και έξι άτομα αντίστοιχα,  προκειμένου να λάβουν το στίγμα της τοποθεσίας όπου βρισκόταν η βίλα.

Τέλος, η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει και την Χαλκίδα όπου εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM