Νικόλ Κυριακοπούλου: Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Νικόλ Κυριακοπούλου: Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Facebook Twitter
0ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ στιγμάτισε τη χρονιά που πέρασε είναι αναμφίβολα η εμφάνιση της πανδημίας. Είναι διαφορετικό να διαβάζεις για αντίστοιχες καταστάσεις του παρελθόντος και σίγουρα πολύ σοκαριστικό να βλέπεις τις τραγικές εικόνες από το Μπέργκαμο με τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού να μεταφέρονται σε φορτηγά.


Τέτοια εποχή, πέρσι, η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κυλούσε ομαλά. Η αναβολή των Αγώνων, έτσι όπως εξελισσόταν η πανδημία, ήταν μάλλον αναμενόμενη, θα ήταν έκπληξη το αντίθετο.

Μετά ήρθε η πρώτη καραντίνα. Με πήγε πολύ πίσω στην προπόνηση, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω άλματα. Έτρεχα μεν στις παραλίες για να διατηρήσω μια καλή φυσική κατάσταση, αλλά στο επί κοντώ η επαφή με το κοντάρι είναι ουσιαστική και απαραίτητη. Χρειάστηκα αρκετό καιρό για να επανέλθω στα άλματα και δεν υπήρχε ο χρόνος να πετύχω το απόλυτο αποτέλεσμα μέχρι τους αγώνες του καλοκαιριού.

Τελικά, με όλα αυτά που συνέβησαν επαναπροσδιόρισα κάποιες καταστάσεις. Μετά από 19 χρόνια που είμαι αθλήτρια του επί κοντώ έχω πλέον την εμπειρία να μπορώ να κρίνω αν χρειάζεται να αλλάξω κάποια πράγματα. Κάπως έτσι επέλεξα να αλλάξω και προπονητή.

Εκτιμώ ότι η αναβολή των Αγώνων θα δώσει όχι μόνο σ' εμένα αλλά σε όλους τους αθλητές την ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία. Σαν μητέρα, στη περίοδο της καραντίνας απόλαυσα ατελείωτες ώρες με την κόρη μου.

Τώρα, στο δεύτερο lockdown, και επειδή πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά, οι αθλητές που έχουμε προκριθεί και θα συμμετάσχουμε μπορούμε να γυμναζόμαστε κανονικά. Στο σπίτι οι ρυθμοί έχουν αλλάξει, αφού λείπω πολλές ώρες για προπόνηση.

Σιγά-σιγά, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση μέχρι το Τόκιο. Κάπου διάβαζα ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους. Για να είμαι συνεπής στο δικό μου μέλλον, χειρίζομαι το παρόν μου προσεκτικά, με επιμονή, υπομονή και χαμόγελο!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ: ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ 2020

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ: ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ 2020

Η πανδημία πάνω απ' όλα. Αλλά και άνθρωποι που φεύγουν, ζωές που αλλάζουν, χαρές και επιτυχίες, μοναξιά, οι ιστορίες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η ελάχιστη χάρη του φετινού καλοκαιριού, το πρώτο μάθημα μπροστά σε μια οθόνη, μια παράσταση χωρίς θεατές, ταινίες που δεν προβλήθηκαν, έργα τέχνης που αναρτήθηκαν σε κλειστές γκαλερί, ταξίδια που ακυρώθηκαν, μια καθημερινή αρρωστημένη σχεδόν σχέση με τις αναγγελίες θανάτου. Και η γέννηση ενός παιδιού. ― ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ