Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι δέσμευσαν και το αεροδρόμιο Ρόδου για άσκηση

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι δέσμευσαν και το αεροδρόμιο Ρόδου για άσκηση Facebook Twitter
3

Σε μία ακόμη απίστευτη ενέργεια προχώρησαν οι τούρκοι που δέσμευσαν για την άσκηση Ντενίζ Γκορντού, όχι μόνο μέρος του εθνικού εναέριου χώρου αλλά και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, μετά από αυτή την ενέργεια, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης Ντενίζ Γκορντου, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.

Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK που γράφει:

“Η άσκηση  DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν.

Ειδικότερα ο Έλληνας Πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, λέγοντας ότι “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.

Πηγή: www.militaire.gr

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι Κερφααδες τι εχουν να πουν για αυτη τη προκλητικη ενεργεια επεκτασης της τερματικης περιοχης του αεροδρομιου της Rhodes απο τον ελληνικο μιλιταρισμο;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ