Νέα προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη με email- Μην ανοίγετε τα συνημμένα

Νέα προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη με email- Μην ανοίγετε τα συνημμένα Facebook Twitter
0

Για μία ακόμη απάτη με email προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. και αυτή τη φορά επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα. 

Οι δράστες χρησιμοποιούν το όνομα του κ. Τσουβάλα σε δήθεν επιστολή από αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, με εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Με πρόσχημα ότι ο αποδέκτης του email βρίσκεται υπό έρευνα από τις αρχές, για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες. 

«Το κείμενο - μήνυμα που διακινείται μέσω email, ως δήθεν επιστολή του γενικού γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λάθος σύνταξη (Τσουβίλας, αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το ευρωπαϊκό γραφείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για την Ανάλυση Εικόνων Πορνογραφικών CNAIP κ.α.) καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Το email- απάτη

Νέα προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη με email- Μην ανοίγετε τα συνημμένα Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ