Απάτη: Fake διαγωνισμός «υπόσχεται» δωροεπιταγές ύψους 800 ευρώ από τον ΟΣΕ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Για ψεύτικο διαγωνισμό, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Όπως αναφέρει, επιτήδειοι στο όνομα του ΟΣΕ, πραγματοποιούν fake διαγωνισμό και υπόσχονται «800 ευρώ», επιδιώκοντας να αρπάξουν προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕ

«Καμία σχέση με τον ψευδή (fake) διαγωνισμό που κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο και ''υπόσχεται'' δωροεπιταγές ύψους 800 ευρώ, δεν έχει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.

Η παράνομη χρήση της επωνυμίας του ΟΣΕ και ο ψευδής διαγωνισμός από αγνώστους, σε πλασματικούς διαδικτυακούς τόπους, μόλις έγινε αντιληπτός από το αρμόδιο τμήμα ΙΤ του Οργανισμού «μπλοκαρίστηκε» (απενεργοποιήθηκε). Οι συμμετέχοντες εκαλούντο να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταχωρώντας προσωπικά στοιχεία, με όφελος δήθεν δωροεπιταγές αξίας έως και 800 ευρώ.

Ο Οργανισμός ουδέποτε έχει διενεργήσει τέτοιους διαγωνισμούς, έχει δε ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία ενώπιον των Αρχών. Συστήνεται οι λήπτες των επικίνδυνων αυτών μηνυμάτων ή ενημερώσεων να μην προβούν σε “άνοιγμα” αυτών, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή άλλη συσκευή και σε καμία περίπτωση να μην καταχωρίσουν προσωπικά τους στοιχεία.

Σε περίπτωση τυχόν καταχώρισης προσωπικών στοιχείων, συστήνεται να γίνει άμεσα επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ. 11188, e-mail: [email protected])».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM