Να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία.

 

Οι βουλευτές επικαλούνται τον νόμο 2472/1997, σύμφωνα με τον οποίο οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και ως εκ τούτου απαγορεύεται να τυγχάνουν καταγραφής και επεξεργασίας.

 

Παράλληλα αναφέρονται και σε απόφαση-σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία «η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή σε ξεχωριστό πεδίο επί του τίτλου, αλλά και η καταχώρισή του στο αντίστοιχο αρχείο που τηρεί το σχολείο, υπερβαίνει τον σκοπό της επεξεργασίας και δεν είναι νόμιμη».

 

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, ο απολυτήριος τίτλος σπουδών χρησιμοποιείται από τον κάτοχό του ως τυπικό προσόν για ποικίλες χρήσεις (π.χ. για συμμετοχή σε εξετάσεις και διαγωνισμούς, για εξεύρεση εργασίας κ.λπ.), γεγονός που είναι δυνατόν να εκθέσει τον κάτοχο του απολυτηρίου σε διακρίσεις με βάση τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, κατά παράβαση του άρθρου 13 του του Συντάγματος.

 

Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να μεριμνήσει για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων και να λάβει και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο, προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr