Μυτιλήνη: Εξιτήριο για τα 7 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο

Μυτιλήνη: Εξιτήριο για τα 7 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο Facebook Twitter
0

Εξιτήριο πήραν σήμερα το απόγευμα τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με φάκελο ύποπτου περιεχομένου.

Ο φάκελος παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και σε επαφή μαζί του ήρθαν πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε.

Όλοι παρέμεναν προληπτικά νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης γιατί με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη τα οποία από χθες το βράδυ ακόμα, είχαν υποχωρήσει.

Όπως τους έγινε γνωστό κατά την έξοδο τους από το νοσοκομείο, οι βιοχημικές εξετάσεις που έγιναν ήταν αρνητικές. Σημειώνεται, ότι ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρυτανική Αρχή του πανεπιστημίου και είχε αποσταλεί από την Ινδία.

Παράλληλα, ο ύποπτος φάκελος μεταφέρθηκε με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130 σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ώστε να εξεταστεί το περιεχόμενό του στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους. 

Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών, έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ