Τρία τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν δύο με τρία ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μυκόνου.

 

Μάλιστα κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν ότι επρόκειτο για τρία μεγάλου μεγέθους αλιευτικά, τα οποία έφεραν τα ονόματα Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz. Την ίδια ώρα, για παρουσία τουρκικών αλιευτικών κοντά στο νησί τους κάνουν λόγο και οι κάτοικοι της Πάρου. 

 

Αρχικώς υπήρξαν πληροφορίες ότι τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντοπίστηκαν να ψαρεύουν σε μικρή απόσταση από τις ακτές του νησιού της Μυκόνου, ωστόσο αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Ναυτιλίας.

 

«Πρόκειται για τρία τουρκικά αλιευτικά, τα οποία μεταφέρουν εμπόρευμα αλιείας από την Αφρική και κατευθύνονται προς την Τουρκία. Ωστόσο, λόγω του καιρού και για να αποφύγουν τα προβλήματα με τα μποφόρ που υπάρχουν, πλέουν με πολύ χαμηλή ταχύτητα και κοντά στο νησί. Σε καμία περίπτωση δεν ψαρεύουν. Παρακολουθούνται από το Λιμενικό Σώμα στενά και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι ενήμερες» δήλωσε στο Lifo.gr αξιωματούχος του Λιμενικού Σώματος.

 

Λίγο αργότερα εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

 

»Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr