Μπογδάνος - Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έλεγχος για τα ονόματα νηπίων στο Mea Culpa

Μπογδάνος - Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Αυτεπάγγελτος έλεγχος για τα ονόματα νηπίων στο Mea Culpa Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων προχωρά σε αυτεπάγγελτο έλεγχο για τη δημοσίευση λίστας με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας από τον ιστότοπο Mea Culpa. 

Ο έλεγχος γίνεται στον απόηχο δημοσιευμάτων, και μετά από αναφορές που έλαβε η Αρχή, σχετικά με την ανάρτηση της ιστοσελίδας με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας».

Η δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, που αναδημοσιεύτηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, οδήγησε στην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα θα διενεργηθεί  από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να εντοπιστεί από πού προήλθε και ποιος έκανε την διαρροή. Τα στοιχεία, που θα συγκεντρωθούν, θα αποσταλούν στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα διερευνήσει ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αρχή, εκτός από τα ονόματα των μαθητών δημοσιεύτηκε και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου. Για όλους τους παραπάνω λόγους, κινήθηκε η διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ