Μόρια: Χτυπούσαν πόρτες «ψάχνοντας» για πρόσφυγες, μετανάστες και μέλη ΜΚΟ

Μόρια: Χτυπούσαν πόρτες «ψάχνοντας» για πρόσφυγες, μετανάστες και μέλη ΜΚΟ Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτ. Αρχείου
0

Ομάδα περίπου 15 ατόμων εξαπέλυσε επιθετικό ανθρωποκυνηγητό στη Μόρια κατά προσφύγωνμεταναστών και μελών ΜΚΟ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr.

To βράδυ της Τρίτης, άγνωστοι με κουκούλες και μαύρα μπουφάν κυκλοφορούσαν μέσα στο χωριό της Μόριας κρατώντας στειλιάρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο stonisi.gr από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών, ρωτώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία Ιταλίδα καταγγέλλει ότι προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητό της.


Οι άγνωστοι συνέχισαν και στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη. μέχρι τις 3 τα ξημερώματα περίπου. Μέλη της εν λόγω ομάδας, σημειώνει το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να μπουν και σε ένα μπαρ στη Μυτιλήνη, «αναζητώντας» μέλη ΜΚΟ. Το περιστατικό κατήγγειλαν αρκετοί πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας.

Στον αντίποδα, ομάδα αλληλέγγυων και μερίδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο του χωριού.
Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι της Μόριας πραγματοποίησαν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί στο χωριό τους η γειτνίαση με τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού με τους 1.200 κατοίκους, που ζουν δίπλα σε μια πόλη σχεδόν 20.0000 κατοίκων -αιτούντων άσυλο ενώ παράλληλα ζητούν από τις τοπικές αρχές να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης. 

 

Με πληροφορίες από Stonisi.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μένουμε Ευρώπη; Ο Ν. Αλιβιζάτος λέει «ναι», ο Β. Βενιζέλος «θεωρεί το ερώτημα λάθος»

Βασιλική Σιούτη / Μένουμε Ευρώπη; Ο Ν. Αλιβιζάτος λέει «ναι», ο Β. Βενιζέλος «θεωρεί το ερώτημα λάθος»

Στην εκδήλωση που τράβηξε την προσοχή πριν από την πραγματοποίηση της, η έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Νίκος Αλιβιζάτος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ