Η Βασιλική Μιλλούση, αθλήτρια και σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια, εμφανίστηκε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα Ολυμπιονίκη για το #metoo που προκάλεσαν καταιγισμό επικρίσεων και αντιδράσεων.

 

«Δεν μου είναι καθόλου εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει καθόλου, δυστυχώς. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη, που όλοι μας, είμαι σίγουρη ότι έχετε έρθει σε αυτή τη κατάσταση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που έχεις περάσει ένα βράδυ, είσαι εκεί, είναι αργά, είσαι κουρασμένος, και σου κάνουν μια τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας, έχουμε κάνει webinar γι’ αυτό και απάντησε εντελώς λάθος γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Ξεκάθαρα δεν στηρίζει αυτό που βγήκε, γιατί την έχω δει την συνέντευξη. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος», είπε η Βασιλική Μιλλούση. Χθες βράδυ, για τις επίμαχες δηλώσεις ο Πετρούνιας είχε ζητήσει συγγνώμη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

«Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται, εύλογα, όταν σκέφτεται αθλητισμός, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι ενόργανη γυμναστική. Αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, όπως έχει κάνει πολύ σωστά η Σοφία, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού. Απλά το εξέφρασε εντελώς λάθος από αυτό που σκεφτόταν. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική. Όταν, λοιπόν, κάποιος έρθει, όπως κάνει και με τα παιδιά του, όπως κάνει και με τη γυναίκα του, και λίγο λερώσει, θέλει πως και τι να το προφυλάξει», πρόσθεσε.

 

Μιλλούση: Δικαιολογώ απόλυτα τον κόσμο

 

«Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι εντελώς άδικο. Δικαιολογώ απόλυτα τον κόσμο. Αυτό που βγήκε από τη συνέντευξη φαίνεται ακριβώς αυτό, αυτό που δεν είναι όμως. Δεν έχει άδικο ο κόσμος. Τι θα ήθελε να βγάλει, πες μου εσύ. Ηθελε να βγάλει “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; Και ένας τέτοιος άνθρωπος που στις πράξεις του δεν το έχει δείξει αυτό», είπε σε άλλο σημείο.

 

Σχολιάζοντας τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν, η Βασιλική Μιλλούση είπε: «Εάν υποστηρίζεις τη βία είναι πολύ λογικό να δεχθείς τέτοια πράγματα. Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια και σαν σκέψη, όταν ακούσαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου συγκεκριμένα, πρόσφατα, κλαίγαμε και οι δύο και λέγαμε τι έχει περάσει και πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας να μην φτάσουν ποτέ σε τέτοια κατάσταση. Είναι τόσο άδικο να συμβαίνει αυτό, δικαιολογημένα για τον κόσμο, αν αυτό πιστεύει γιατί η συνέντευξη ήταν εντελώς λάθος διατυπωμένη. Όμως, δεν είναι αυτό ο Λευτέρης, αυτό είναι που με στεναχωρεί. Δεν βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης και όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου».

 

«Ο Λευτέρης θέλει να απομονωθεί»

 

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Πετρούνια στον σάλο, η Βασιλική Μιλλούση είπε: «Όταν είδε τι άρχισε να εξελίσσεται και τι ακουγόταν, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να βρει την προστασία του σπιτιού του», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Ο Λευτέρης, να υπενθυμίσω, είναι πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος, πέρα από κάθε επιτυχία. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία».