Ένας ακόμη ηθοποιός, με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, αναμένεται να κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού.

 

Η κλήτευση του ηθοποιού με την ιδιότητα του υπόπτου αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος». Ο ίδιος έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

 

Ο χρόνος για την κλήτευση του ηθοποιού άρχισε να μετρά αντίστροφα μετά την κατάθεση νεαρής γυναίκας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής. Στην κατάθεσή της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιέγραψε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της, οι οποίες σε νομικό επίπεδο στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020, οπότε δεν τίθεται θέμα παραγραφής του καταγγελλόμενου αδικήματος. Η γυναίκα κατέθεσε ότι μετά τη γνωριμία της με τον ηθοποιό τον επισκέφθηκε σπίτι του. Εκεί όμως αυτός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της χωρίς τη θέλησή της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την κατάθεσή της.

 

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε γίνει αρχικά ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ο σχετικός φάκελος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες κάλεσαν τη γυναίκα να καταθέσει.

 

Όταν η εισαγγελία λάβει γνώση των εξηγήσεων του ηθοποιού θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

 

Εξελίξεις σε μια άλλη υπόθεση του ελληνικού MeToo αναμένονται επίσης αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για τον πασίγνωστο ηθοποιό, σε βάρος του οποίου έχουν γίνει τρεις καταγγελίες, μία για βιασμό και δύο για απόπειρες βιασμού.

 

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός έλαβε κλήση για ανωμοτί κατάθεση και ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις εξηγήσεις του. Αυτή η προθεσμία εκπνέει τις επόμενες ημέρες και ο καταγγελλόμενος είτε θα πρέπει να παρουσιάσει τις εξηγήσεις του είτε να ζητήσει νέα διορία.

 

Οι καταγγελίες σε βάρος του αφορούν δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό, που φέρεται να έχουν τελεστεί το 2008, το 2010 και το 2014. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες δόθηκαν στον εισαγγελέα προς επιβεβαίωση των καταγγελλομένων. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του ηθοποιού και σε τέτοια περίπτωση η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr