ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου- Σκέψεις για 500 προσλήψεις δικηγόρων

Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου- Σκέψεις για 500 προσλήψεις δικηγόρων Facebook Twitter
Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου προανήγγειλε ο κ. Μηταράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε στελέχη της ΝΔ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών.

Ακόμη ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι εξετάζεται η πρόσληψη 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου, για το 2020. Το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών, για τον σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοιχτών δομών, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται 20.000 επιπλέον θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε τέλος ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου- επανέλαβε ότι έχει φτάσει στις 24 ημέρες σε πρώτο βαθμό- η αύξηση των επιστροφών, η λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος των ΜΚΟ, η διεθνοποίηση της κρίσης και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμπερι: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος που προσπάθησε να σώσει ηλικιωμένο

Ελλάδα / «Ακούμε ξαφνικά βοήθεια, βοήθεια»: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος στο Ζούμπερι προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

«Παλεύαμε μια ώρα μέσα στο νερό. Ο αέρας λυσσομανούσε. Τα κύματα πρέπει να ήταν περίπου δυο μέτρα εκείνη την ώρα. Είχαμε κουραστεί πολύ» η μαρτυρία γυναίκας που βοήθησε τον ηλικιωμένο που πνιγόταν
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Λύτρα: Απάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο

Ελλάδα / Υπόθεση Λύτρα: Η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις επικρίσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο κατά δικαστών

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
LIFO NEWSROOM