ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου- Σκέψεις για 500 προσλήψεις δικηγόρων

Μεταναστευτικό: Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου- Σκέψεις για 500 προσλήψεις δικηγόρων Facebook Twitter
Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του ασύλου προανήγγειλε ο κ. Μηταράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε στελέχη της ΝΔ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών.

Ακόμη ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι εξετάζεται η πρόσληψη 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου, για το 2020. Το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών, για τον σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοιχτών δομών, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται 20.000 επιπλέον θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε τέλος ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου- επανέλαβε ότι έχει φτάσει στις 24 ημέρες σε πρώτο βαθμό- η αύξηση των επιστροφών, η λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος των ΜΚΟ, η διεθνοποίηση της κρίσης και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ελλάδα
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ