ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μηταράκης: Οι αποφάσεις για το άσυλο βγαίνουν σε 24 ημέρες

Μηταράκης: Οι αποφάσεις για το άσυλο βγαίνουν σε 24 ημέρες Facebook Twitter
Η Μόρια θα κλείσει όταν δημιουργηθούν τα νέα κέντρα, δήλωσε ο κ. Μηταράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι μειώνεται ο χρόνος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και ανέφερε ότι βγαίνουν αποφάσεις σε 24 ημέρες.

«Από 1η Ιανουαρίου, τα πρώτα στοιχεία του ασύλου είναι ότι οι αποφάσεις πλέον βγαίνουν στις 24 μέρες για αυτούς που έχουν μπει το 2020 στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο - Απρίλιο θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών», δήλωσε ο κ. Μηταράκης στον ΣΚΑΪ.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι από τις αρχές του 2020 έχουν πραγματοποιηθεί εννιά αποστολές επιστροφών μεταναστών, χωρίς μεγάλο αριθμό ανά επιστροφή.

«Τελειώνει η Μόρια και η ΒΙΑΛ»

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «τελειώνει» η Μόρια και η ΒΙΑΛ, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους νησιώτες που αντιδρούν για τα νέα κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες, διαβεβαιώνοντας ότι οι παλιές δομές θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι σε ελάχιστο χρόνο από τη λειτουργία των νέων κέντρων, θα κλείσουν τα παλιά. «Τελειώνει η Μόρια, τελειώνει η ΒΙΑΛ. Θα υπάρχει ένα και μόνο κέντρο, κλειστό και ασφαλές», ανέφερε μεταξύ άλλων. Τόνισε ακόμη ότι τα κλειστά κέντρα είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλεια των πολιτών, τη λειτουργία του ασύλου, αλλά προκειμένου να σταλεί μήνυμα αποτροπής στους διακινητές.

«Εύλογο να διεκπεραιώνουμε υποθέσεις σε 3 μήνες»

Σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε σε διεκπεραίωση των υποθέσεων ασύλου σε τρεις μήνες.

«Η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης. Αναγκαία προϋπόθεση για αυτό είναι να εκδίδονται ταχύτερα οι αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου. «Πιστεύω ότι θα ήταν εύλογο να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μέσα σε τρεις μήνες», εκτίμησε ο κ. Μηταράκης.

Στις ίδιες δηλώσεις, ανέφερε ότι κάθε παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού των μελλοντικών κλειστών κέντρων «θα επηρεάζει αρνητικά την αίτηση ασύλου και θα επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη».

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM